Kjøpsvilkår

Laster inn...

Kjøpsvilkår

Du godtar disse kjøpsbetingelser når du bekrefter et kjøp på nettsiden vår.

Åpnet kjøp i 60 dager

Vi vil at du skal føle deg trygg når du handler hos oss. Derfor har vi hele 60 dager med åpent kjøp og dette gjelder fra bestillingen er levert til ditt postkontor. Når du benytter deg av åpent kjøp, refunderer vi beløpet for de returnerte varene unntatt frakt. Dette forutsatt at varene er i god stand. Ødelagte varer kan brukes til åpent kjøp, en ødelagt vare må håndteres som retur eller klage.

Bestilling / Reservasjon

Mekster.no tilbyr deg som privatperson (som er minst 18 år, eller har samtykke fra en forelder) og selskap et stort utvalg av reservedeler og tilbehør som vi raskt leverer på døren din. Du kan sitte i sofaen hjemme og se på sortimentet vårt. Vi gir deg en klar oversikt over både priser og produkter.

Når du har gjort et kjøp, sender vi ut en ordrebekreftelse til den angitte e-postadressen, dette er også kvitteringen din. Normalt sendes varene innen 24 timer (gjelder varer merket med "sendt umiddelbart"). Merk at dette gjelder hverdager som ikke er ferie, ellers sendes varene neste ukedag.

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Betaling

Mekster.no tilbyr deg tre forskjellige betalingsalternativer:

 • Kortbetaling
 • Faktura
 • Delbetaling

Alle betalinger skjer til vår partner Klarna som oppfyller kravene til PCI DSS. Klarna har et godkjent SSL-sertifikat som vi bruker på sidene der du oppgir betalingsinformasjonen din.

Kortbetaling

Mekster.no tilbyr sikre kortbetalinger gjennom Klarna Checkout. Kortbetaling kan gjøres med Visa eller MasterCard.

Faktura

Mekster.no tilbyr deg å betale med Klarna Faktura i samarbeid med Klarna Checkout. Når du betaler via Klarna-faktura, handler du trygt og enkelt. Du trenger aldri å oppgi kortopplysningene dine, og alltid betale etter at du har mottatt varene dine.

 • Få alltid varen hjem før du betaler
 • Betalingsperiode - alltid minst 14 dager
 • Du trenger aldri å oppgi kortopplysninger
 • Alltid 14 dagers angrerett i henhold til distans och hemförsäljningslagen*
 • Last ned fakturaene dine fra klarna.no

Kredittsjekk

På kjøpstidspunktet utføres en kredittsjekk, som i noen tilfeller betyr at det blir hentet ut en kredittrapport. Du vil da motta en kopi av kredittinformasjonen per post. Kredittperioden for kjøp er 14 dager fra fakturadato. Fakturaen sendes ut i forbindelse med leveransen.

Purregebyr vil bli lagt til ved manglende betaling. Hvis du har handlet for mindre enn 60 SEK, legges SEK 29,00 til, og hvis du har handlet for SEK 60 eller mer, blir SEK 60,00 lagt til i purregebyret. En standardrente på 24,00% pluss den gjeldende referanserenten vil også bli lagt til. Hvis det ikke blir utbetalt deretter, kan kravet overleveres til inkasso der ekstra inkassokostnader kan legges til.

Det er ingen kostnad å bruke Klarna Checkout. Eventuelle skatter eller avgifter kan imidlertid legges til via det valgte betalingsalternativet.

Delbetaling

Du kan velge å betale i ditt eget tempo eller betale et fast beløp per måned. Når du betaler i avdrag på mekster.no gjennom Klarna, gjelder alltid følgende:

 • Du får varen hjem før du betaler
 • Du samler alle kjøpene dine på en månedlig faktura
 • Du betaler til din egen sats eller et fast beløp per måned

Delbetal med Klarna konto – Delbetal i eget tempo

Du betaler et hvilket som helst beløp per måned. Det laveste beløpet du kan betale er 1/24 av gjenværende beløp og ikke mindre enn SEK 50 hver måned. Du kan når som helst betale hele gjenværende beløp. Et administrasjonsgebyr på SEK 29 legges til fakturaen.

Vær oppmerksom på at vilkårene du godtar inneholder retningslinjer for hvordan avbetalingen fungerer i sin helhet.

Eksempel: For et kjøp på 10 000 SEK er etableringsgebyret 0 SEK. Den nåværende årlige renten er 19,90%, noe som tilsvarer en effektiv rente på 29,22%. Kredittkjøpesummen er 11 458 SEK. Antall avdrag er 12 og hver avdrag er 955 SEK. Eksemplet forutsetter at avdraget skjer over en periode på ett år.

Fast delbetaling

Fast delbetaling fra Klarna betyr at du deler betalingen over 6, 12 eller 24 måneder. Ved fast avdrag beregnes rentekostnaden på det totale utestående beløpet, noe som betyr at månedskostnaden vil være høyere den første måneden og lavere den siste måneden.

På kjøpstidspunktet utføres en kredittsjekk, som i noen tilfeller betyr at det blir hentet ut en kredittrapport. Du vil da motta en kopi av kredittinformasjonen per post.

Betalingspliktig

Når du kjøper ett eller flere produkter, er du forpliktet til å betale det totale beløpet som vi oppgir for utvalgte produkter innen den angitte tiden. Hvis betalingen ikke er mottatt av oss innen den angitte tiden, legges det til et purregebyr. Også en standardrente tilsvarende 24% pluss gjeldende referanserente.

Les mer om de generelle vilkårene på Klarnas nettside her.

Frakt og levering

Vi på mekster.no samarbeider med Postnord och Bring. Varene du kjøper som privatperson sendes til nærmest postkontor til adressen du oppga da du bestilte. Ordrebekreftelse sendes til e-postadressen som ble oppgitt på bestillingstidspunktet.

Vi tilbyr deg følgende fraktmetoder:

 • Privatperson - ordren leveres til nærmeste postkontor. De sender deretter ut et varsel via tekstmelding eller brev med informasjon om at pakker er tilgjengelige for henting.
 • Firma - ordre leveres til firmaets adresse mellom kl. 08.00 og 16.00. Leveringsadressen må ikke være en postkasse eller et postboksnummer.

Leveringstiden er normalt 1-2 virkedager fra det tidspunktet varen sendes fra lageret vårt. Hvis varen sendes fra et av våre leverandørs lager, kan levering ta 1-10 dager til. Alle leveringstidene våre er foreløpige.

Leveringstiden er oppgitt for hvert valgte produkt, da det kan avvike noe fra våre forskjellige produkter. Dette er fordi visse varer sendes fra leverandørens lager og ekstra leveringsdager kan da legges til.

Fraktkostnad

Vi tilbyr privatpersoner og selskaper gunstige fraktpriser over hele Sverige. Fraktpriser kan variere avhengig av vekt, størrelse og antall pakker. Ved kassen kan du se alle fraktalternativene vi kan tilby deg og dens respektive pris.

Toll

Når du handler fra Mekster.no (Mekster Norge - Organisasjonsnummer: 919 132 981), trenger du ikke betale tollavgifter for varene du kjøper.

MVA

Våre priser er vist inkl. norsk mva

Farlig gods

Alle varer sendes og håndteres med en passende transporttjeneste.

Transportskader

Hvis pakken eller varene dine blir skadet ved levering, vennligst gi beskjed til postbudet umiddelbart før du mottar varene. Alternativt kan du nekte å motta forsendelsen pga. skaden. Kontakt kundeservice på mekster.no så snart som mulig - send et bilde (hvis mulig) av skaden til kundservice@mekster.no, senest en uke etter at skaden er oppdaget.

Retur

Du søker om retur direkte via kontoen din på nettstedet vårt, for å sende en forespørsel om retur, klikk her: https://www.mekster.no/customer/account/login/

Vi vil like etter dette sende ut en returmelding i en egen e-post til deg. Fraktbrev er nødvendig for å gi pakken eller varene et sporingsnummer. Ved hjelp av sporingsnummeret kan du se hvor varene dine er via PostNords nettsted. Når du fester returseddelen til pakken, leverer du varen til nærmeste postkontor.

For at du som kunde skal få kompensasjon for retur, kreves det at forsendelsen ankommer Mekster i god stand. Mekster vil ikke godkjenne en retur der anbefalingene for prosedyren ikke blir oppfylt. Vær oppmerksom på at refusjon / kreditt av frakten for bestillingen din bare er mulig hvis hele bestillingen er returnert. Mekster er kun ansvarlig for returfrakt hvis varen(e) og tilhørende emballasje er i god stand.

Bruk alltid den originale ytre emballasjen eller tilsvarende når du returnerer forsendelsen. ALDRI bruk lim eller teip på originalboksen, du risikerer at retur ikke blir godkjent, og at refusjon ikke vil bli gjort. Forsikre deg om at alle deler og tilbehør, inkludert originalemballasjen som ble levert med varen(e), er inkludert i returforsendelsen.

Du som kunde er ansvarlig for at produktet kommer tilbake til oss uskadet. Hvis varen eller originalemballasjen er ødelagt, trekker vi refusjonen. Fradraget kan være opptil 100% av produktets opprinnelige pris.

I tilfelle en ikke-godkjent retur, vil Mekster belaste deg som kunde for de faktiske kostnadene for returfrakten. Du har muligheten til å velge om vi skal sende ut forsendelsen igjen, eller om vi skal beholde og kaste varen / varene. Hvis du velger at vi skal sende forsendelsen på nytt, må du betale den faktiske fraktkostnaden.

Når vi har mottatt returen, sjekker vi at varene er i god stand, og når de er godkjent, vil det bli tilbakebetalt på kontoen som pengene ble betalt fra.

Vi har en returhåndteringstid på opptil 30 dager, og dette gjelder fra det tidspunktet retur er mottatt av oss.

Vi er ansvarlige for returkostnadene, forutsatt at den returnerte varen er i god stand. Mekster.no vil ikke godkjenne en retur der anbefalingene om tilnærming ikke blir oppfylt. Vær oppmerksom på at refusjon / kreditt av frakten for bestillingen din bare gjøres hvis hele bestillingen er returnert.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående retur, kan du alltid kontakte oss før du returnerer varene dine.

Reklamasjon og Garanti

Ved klage, kontakt vår kundeservice via e-post på kundservice@mekster.se , skriv inn produktnavn og ordrenummer.

Et produkt kan også dekkes av garantier. Alle våre varer er dekket av minimum 2 års garanti.

Hvis du oppdager en feil i et av produktene våre, er det viktig at du kontakter kundeservice på Mekster.no innen rimelig tid fra mottakelse, slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte.

Rapportering av feil innen to måneder etter at feilen ble oppdaget eller burde blitt oppdaget, anses alltid å være innen rimelig tid. Ved godkjent klage refunderer vi alle direkte kostnader som har oppstått i forbindelse med kjøp av produktet / produktene.

Som kunde har du 3 års rett til å klage på produksjonsfeil.

Vi følger det generelle klagenemnda i tilfelle en tvist.

Angrerett

Hvis du ikke er fornøyd med varene dine, har du rett til å kansellere kjøpet ditt innen 14 dager etter mottak av pakken eller varene. Du må kontakte kundeservice på Mekster.no eller registrere en retursak, via denne lenken opprette en retursak innen 14 dager for å bekrefte din angrerett. Å unnlate henting av pakken din regnes ikke som å angre på kjøpet, se "Andre betingelser". Angreretten er regulert i henhold til fjernsalgsloven, som sier at du har rett til en 14-dagers angrerett.

Du kan selvfølgelig åpne emballasjen for å sjekke innholdet, hvis du velger å returnere varene og har brukt varene i større grad enn det som var nødvendig, vil du som forbruker være ansvarlig for eventuell verdireduksjon. Verdifallet kan utgjøre kjøpesummen. Du betaler for returfrakten selv, dette gjelder selv om du har valgt å ikke hente bestillingen. Se "Retur".

For å utøve din angrerett, er det to tilnærminger. Det som gir deg raskest håndteringstid er å gå til Mine Sider og lag en retursak med grunnen "utøvelse av angreretten", i det øyeblikket du klikker på "create return" er det i våre returstyringssystemer. Det andre alternativet er å laste ned et angreskjema fra det svenske forbrukerbyråets nettside og fylle ut skjemaet. Skjemaet sendes på e-post til kundservice@mekster.no, vi lager deretter en retursak som deretter håndteres av våre administratorer. Fullstendig informasjon om angrerett finner du på det svenske forbrukerbyråets nettsider ved å klikke her.

Åpent kjøp

For varer fra Meksters vanlige sortiment godtar Mekster retur mot full refusjon av beløpet du betalte for varene, åpent kjøp er gyldig i opptil 60 dager, og dette gjelder fra bestillingen leveres til et postkontor.

Det er tillatt å åpne forsendelsen og inspisere delen / delene, men det er viktig å huske på at disse blir returnert til oss i samme stand som du mottok den / disse i, dvs. i ny stand.

For retur som er levert til oss der ordren er returnert på feil måte eller som varer har blitt skadet, har vi rett til å trekke prisen på bestillingen. Du er ansvarlig for at returen blir sendt tilbake til oss i riktig tilstand.

Kansellering og Avbestilling

Du kan kansellere eller endre bestillingen din til vi begynner å pakke varene dine. Du må kontakte mekster.no kundeservice for å bekrefte at en kansellering er mulig.

Refusjon

Beløpet du betalte for varen, inkludert den opprinnelige fraktkostnaden, vil bli refundert senest 14 dager etter mottak av varselet om utøvelse av angreretten, forutsatt at Mekster innen denne tiden har mottatt varen i retur, eller en kvittering for at varen er returnert. Hvis mesteren ikke betaler for returforsendelsen, for eksempel på grunn av en ikke innløst pakke, tar vi samme beløp for returfrakten som leveransen.

Refusjonen skjer først og fremst til betalingsalternativet du valgte på kjøpstidspunktet. Klarna vil kontakte deg for å løse refusjonen på den beste måten.

Øvrige Vilkår

Ikke levert levering / ikke innløste pakker

Hvis du velger å ikke motta leveransen eller ikke henter bestillingen, blir den returnert til mekster.no. Pakken forblir hos posten eller ved terminalen i 7 dager. Ikke-levert levering / ikke innløste pakker dekkes ikke av angreretten, du vil derfor bli belastet en administrasjons- og returfraktkostnad på 150 NOK for forsendelser under 20 KG *, 450 NOK for forsendelser mellom 20 og 70 KG * og 2000 NOK for forsendelser over 70 KG *

* For Start- og fritidsbatterier belastes 1000 NOK

Personlig informasjon

Mekster.no er ansvarlig for at personopplysningene som gis i forbindelse med kjøp blir håndtert i samsvar med personopplysningsloven. Når du registrerer deg som kunde hos oss og når du godtar kjøpsbetingelsene, godtar du at informasjonen din lagres, for å kunne behandle bestillingen og fullføre kjøpet, legge til rette for fremtidige kjøp og muliggjøre oppdatering av bestillingsstatusen din.

Som kunde kan du se lagret informasjon, endre den eller be om sletting. Du kan også velge å trekke tilbake samtykke til å motta tilbud fra mekster.no. Personopplysningene dine lagres så lenge du er kunde hos mekster.no.

Publisert materiale

Materialet på dette nettstedet er beskyttet under lov om opphavsrett og tilhører mekster.no. Bruk av materialer må være godkjent av mekster.no. Vi forbeholder oss retten til senere å rette opp eventuelle feil angående bilder, priser og produkttekster på nettstedet vårt. I tilfelle feil pris på nettstedet, forbeholder vi oss også retten til å kansellere bestillingen.

Force Majeure

I tilfelle krig, industriell handling, myndighetsbeslutninger, naturkatastrofer, manglende levering fra underleverandører, kostbare forhold og sammenlignende hendelser utenfor vår kontroll som ikke med rimelighet kan forutses, og påvirker inngåtte avtaler og forpliktelser fra mekster.no's side, noe som betyr at mekster.no ikke kan holde nevnte avtale / forpliktelse, skal utgjøre grunnlag for at mekster.no blir løst fra sine forpliktelser til å oppfylle nevnte avtale.

Bedrageri

Vi rapporterer reservasjoner og bestillinger til politiet som utføres uten den nevnte persons samtykke.

Informasjonskapsler

Vi på mekster.no bruker informasjonskapsler. Disse brukes til å forbedre og forenkle for deg som kunde når du handler og søker etter varer. En informasjonskapsel er en liten tekstfil, og den skader ikke datamaskinen din. På nettstedet vårt bruker vi informasjonskapsler for blant annet å huske hvilken bil du har valgt og hvilke varer du har lagt i handlekurven. Du kan alltid velge å ikke godta informasjonskapsler i nettleseren din. Du kan da fortsette å se deg rundt på nettstedet vårt, men dessverre kan du ikke handle. Vi kan også bruke informasjonskapsler for å skreddersy reklame slik at du får en mer relevant annonsering fra mekster.no. Hvis du vil slå av informasjonskapsler på mekster.no, kan du klikke her.