Parkeringsbrems

Bilens parkeringsbrems brukes hovedsakelig slik at bilen ikke begynner å rulle i parkert stilling, men den brukes også i en nødssituasjon i kombinasjon med bremsepedalen når du må stoppe bilen raskt. Kontroller derfor parkeringsbremsen med jevne mellomrom for å sikre at den fungerer som den skal. Hvis det ikke skulle oppnå ønsket bremseeffekt finner du nye reservedeler til parkeringsbremsen din her på mekster.no

Vanlige spørsmål

sort-descending

Parkeringsbrems for alle kjøretøy

Parkeringsbrems er en brems som normalt benyttes når kjøretøyet står parkert, derav navnet parkeringsbrems, og da særlig i bratte bakker. Parkeringsbremsen gjør normalt at bakhjulene på bilen blir låst. Den mest vanlige formen for parkeringsbrems, er håndbrekket. Det er en håndbrems som vanligvis er plassert mellom forsetene i bilen. Mens andre har en pedal som benyttes for å aktivisere parkeringsbremsen. Denne frigjøres ved å trekke i et håndtak eller ved at sjåføren trykker på nytt på pedalen. På nyere biler er elektroniske parkeringsbremser blitt vanlig. De aktiviseres med en trykknapp. Uavnett hva slags parkeringsbrems du har, må du alltid bruke bremsen ved parkering på underlag der det er sjanse for at bilen begynner å rulle. Derfor er det viktig å sjekke at parkeringsbremsen fungerer med jevne mellomrom.

parkeringsbrems

Finn riktig parkeringsbrems til din bil

Her på mekster.no finner du mang ulike parkeringsbromser og det kan kanskje være vanskelig å forstå hvilken parkeringsbrems som passer til din bil, men slik trenger det ikke være. For å gjøre det enklere å finne riktig brems til din bil, så har vi en boks høyere opp på nettsiden, der du kan taste inn bilens registeringsnummer og så vises kun de bremsene som passer til din bil. Enkelt, ikke sant?

Vi selger parkeringsbremsar fra kjente produsenter som A.B.S, ATE, B+K, Bosch, Gemo, Herth+Buss Jakoparts, JP Group, QH, Stermann, Textar, Valeo, Zimmermann, Blue print, Brembo, roadhouse og vårt eget prisgunstige varemerke Mekster.