Ekstralyspakke

Noen ganger vil du bare at alt skal være så enkelt som mulig. Som når du bestiller en ferdig lunsjpose til døren eller når du leverer inn klærne for renseri. Dette er omtrent hvordan vi tenkte med våre ekstralys. I stedet for å velge riktige kabler, lamper og braketter, har vi gjort det for deg i form av en komplett ekstralyspakke. Blant våre belysningspakker er det noe for enhver bil og lommebok.

Vanlige spørsmål

Vil du gjøre det enkelt for deg å velgeekstralystil bilen din? Da har du kommet til rett sted. Her finner du komplette belysningspakker. Når du kjøper ekstra belysning til bilen, er det ikke nok å bare kjøpe ekstralysene selv. Braketter kreves i form av en ekstralysholder, kabelsett for å kunne koble til, en lyspære for at ekstralysene skal skinne (hvis de ikke er LED) og et toppfeste for å få et mer stabilt og bedre lysbilde. For en uerfaren person kan det være vanskelig å vite hva du skal velge i denne jungelen av ekstralys og velge riktig tilbehør, så vi har prøvd å gjøre det mye enklere ved å produsere ferdige pakker med alt tilbehør du trenger for montering! For de som aldri har montert ekstralys på bilen før, kan det være en utfordring, men noe det praktiske klart kan fikse på egenhånd. Hvis du føler deg usikker når du monterer ekstralyspakken, oppfordrer vi deg til å kontakte nærmeste verksted i stedet.

Extraljus

Hvordan koble til ekstralys?

Å slå på ekstralys trenger ikke å være veldig vanskelig, ettersom de vanligvis inneholder detaljerte instruksjoner for relépakken du har valgt til ekstralysene, problemet er oftere at motorrommet til nyere biler er trangt og at du kanskje trenger å fjerne frontlykter eller andre deler for å få tilgang til det du trenger.

Spørsmål: Hvor mange ekstralys kan du ha?

Hvor mange ekstralys kan jeg montere på bilen min? Er det en grense, eller kan jeg ha så mange som jeg vil?

Svar: I Sverige teller vi ikke referansenummer og kan derfor ha så mange ekstralys som vi vil.

Detaljert svar: Referansenummer er noe som finnes på alle E-merkede ekstralys, verdien må ikke overstige 100 på et kjøretøy, men Sverige har et nasjonalt unntak fra disse reglene fordi vi har så mørkt så mye av året og dagen , spesielt oppe i Nord-Sverige. Unntaket er imidlertid nasjonalt og gjelder fremdeles nede i Skåne og på toppen av Lappland. Hvis du reiser utenlands, kan det være greit å vite at reglene kan se annerledes ut. Hvis du for eksempel skal til Norge, kan det hende du må fjerne noen ekstralys.

Hvilke ekstralys er best?

Det er som å stille spørsmålet "Hvilken bil er best?". Ulike ekstralys er bra for forskjellige ting, leter du etter lengde, bredde eller et kombinert lysbilde mellom bredde og lengde? Mange stiller seg også spørsmålet om Halogen, LED eller Xenon er det riktige valget for dem, det er et spørsmål det er lettere å svare på basert på personlige preferanser.

LED-ekstralys

Dette er ofte et rimelig alternativ med lang levetid og et "hvitt" lys. LED-ekstralys gir også god bredde og høyde, med andre ord har de litt effekten av å "tenne solen" med et hvitt lys i stedet for gulaktig. De kan også skinne langt, men de er ofte den litt dyrere prisklassen som da kan sammenlignes med halogen- og xenon-ekstralys når det gjelder lengde.

Pluss og minus med LED-ekstralys
 • + Veldig lett for pengene
 • + Lavt energiforbruk
 • + Du trenger ikke å bytte lys
 • + Lyser lynraskt
 • - En ødelagt lampe kan ikke byttes ut
 • - Har noen ganger mer å ønske seg i lyslengde (Gjelder ikke alle LED-ekstralys)
Pluss og minus med Xenon Auxiliary Lights

Xenon Extralys

Xenon-ekstralys kan ofte gi deg ekstrem lengde, lysbredden er også vanligvis god, men er kanskje ikke like bred som LED-lysene. Lyset er vanligvis veldig sterkt og gjør en reell forskjell fra den opprinnelige fjernlyset. Ulempen med xenon er at de har en viss forsinkelse i tenningen og at prisen ofte er høy.

 • + Ekstrem lysstyrke
 • + Du kan skifte lampe hvis de går i stykker
 • - Lamper er dyre å bytte ut
 • - Tennforsinkelse
 • - Ofte relativt dyrt
Pluss og minus med ekstralys Halogen

Halogenekstralys

Halogenekstralys er de vi tradisjonelt monterer på biler og lastebiler, de gir god effekt, lyser raskt og er billige. Men lyset når ofte en viss grense som er vanskelig å komme over, halogenlampene er vanligvis i stand til å lyse maksimalt 1 lux på ca 400-500 meter, flere er ekstremt få som kan. Men trengs det mer enn det? Det er opp til alle.

 • + Billig
 • + Du kan skifte lampe hvis de går i stykker
 • + Lampene er billige å bytte ut
 • - Lampene må byttes ut etter en viss tid, vanligvis = jo sterkere lampen er, jo oftere trenger du å bytte lampen
 • - Hvis du vil begrense antall ekstralys, er det vanskelig å nå "ekstremt lys" for kresne

Ekstra lett pakke for alle biler og lommebøker

Hos oss finner du ekstra belysningspakker for både store og små biler. En stor bil kler seg ikke like godt i to ekstralys som en liten bil, og derfor kan du velge ekstralyspakker med både to og tre lys, avhengig av størrelsen på bilen din. Vi har også tenkt på å utvikle ekstralyspakker som passer til alles lommebok. Du som har behov for ekstra belysning til bilen din, men som sliter med et stramt budsjett, finner du komplette pakker under 1000-lappen. Disse lampene har god kvalitet, men har selvfølgelig ikke samme styrke og standard som pakkene som koster litt mer.

Finn riktig ekstra belysningspakke

For å gjøre det enkelt å finne riktig ekstra belysning til bilen din, kan du bruke vår belysningsguide. Gjennom den får du hjelp til å finne riktig ekstralys basert på hvilken bil du kjører, hvor du bor, hvilke typer veier du kjører på og hvilken type design du vil ha på ekstralysene dine. Det eneste du trenger å gjøre for å få passende ekstra belysning er å gå gjennom fire enkle spørsmål som du ikke engang trenger å tenke på å svare på. Hvis du vil ha enda mer hjelp med valg av ekstra belysningssett, kan du alltid henvende deg til vår kundeservice. Det hjelper deg mer enn gjerne med å finne den rette ekstra lette pakken til bilen.

loader
Laster...