Baklykt

På mekster.no finner du baklykter til din bil og alt annet du kan tenkes behøve innen bilbelysning til bra priser.

God sikt er et must! Vi har stort utvalg av baklykter til bra pris!

Tårlamper er noe som alle biler må være utstyrt med akkurat som frontlys. Baklyktene sitter delvis der for din synlighet, men kanskje hovedsakelig for andre bilister å se deg. På de fleste baklamper sitter mange lysfunksjoner integrert. Blinkers er en av disse, de viser de andre bilistene hvilken vei å snu. En annen lysfunksjon som vanligvis er integrert i baklyktene er reverseringslyset. Baklyset slås automatisk på når du er i ferd med å reversere bilen. Det er også parkeringslys for å vise andre at du er parkert, dette er veldig gunstig hvis du har blitt tvunget til å stoppe ved veien og det er mørkt ute. Baklyktene vises selv når du bremser kjøretøyet, det er til og med denne manøveren som bringer det sterkeste lyset fra baklyktene.

Baklysloven
baklyktor bil

2011 innførte EUs uniformsregler for alle EU-land vedrørende bilbelysning. Dette gjorde det fullt lovlig å kjøre med avslått halelamper i godt lysforhold. Men disse reglene har møtt mye kritikk fra både politi og forsikringsselskaper fordi sikten blir mye verre når lysene i ryggen ikke er på. Det er imidlertid lov for lysene å skinne når lysforholdet er verre og det har blitt mørkt ute. Kjøring uten opplyste halelamper under disse forholdene risikerer en bot. Derfor er det viktig å alltid ha fungerende halelamper og sørge for å erstatte dem så raskt som mulig hvis de er ødelagt.

Hos mekster.no finner du baklykter for alle slags bilmodeller til virkelig gode priser. Hvis du er usikker på hvilke baklamper du trenger til bilen din, fyller du regnboksen i regnboksen høyere opp på siden. Da vises bare baklampene som passer til bilen din.