12V sigarettuttak

Hvor i dag vi lade våre bilbatterier i dag var fordi i tide en sigarettenner. Men nye tider betyr nye vaner, og sikkert er det bra at de ikke lenger er produsert biler med sigarettennere? I dag heter de i stedet 12-volts stikkontakter og kan brukes til flere forskjellige ting som mobillader, forgreningssett, eller som matkassevarmer m.m.

Den

12V socket ellersigarett socket som det også kalles brukes i gamle dager hovedsakelig for å varme opp en liten lighter, I dag har vi mye hvile stopper etter veiene og mange ser bilen som en del av hjemmet som skal være ren og frisk, De fleste sigarettrøykere ofte komme ut av bil og røyk i dag. Mange bilprodusenter har til og med sluttet å sette en lighter i stikkontakten, nye biler kommer vanligvis med en plastplugg i stikkontakten med et lite sigarettsymbol som symboliserer at under pluggen er det kontakten som vi alle forbinder med sigarettenneren.

Sigarettenneren fortsatte å ha sin eneste funksjon i flere tiår, men i 1990-årene begrepet 12-volts socket ble laget. Bærbare telefoner og elektroniske gadgets var blitt stadig vanligere. Gjenværende i en ikke truet stilling var selve stikkontakten. I disse dager er det en hel mengde smarte elektroniske gadgets som du kan koble til bilen. Vi har blitt vanen med å ta elektronikken med oss uansett hvor vi går. Nå er det mulig å lade mobiltelefonen, men også plugge inn 230V-elektronikk direkte i bilen. Eller hvorfor ikke en nedkjølt boks, slik at du kan oppbevare kjølte drikker og mat i bilen for den lange reisen.

På mekster.no finner du blant annet følgende ting som passer i 12-volts kontakten i bilen

 • Elektrisk oppvarmede bilsetere
  • Forgreningssett
  • Voltage omformer
  • Mobilcharger
  • Compressorer
  • Adapters
  • Air copressorer