ABS-følere

ABS-sensoren er en vesentlig del i din bils ABS-system som hindrer at hjulene låser seg ved kraftige bremsing. Om det oppstår feil med ABS-sensoren lyser en lampe på din bils instrumentpanel, da vet du at det er på tide å kontrollere dine sensorer.

Bredt utvalg av ABS-sensorer og gode priser på bremseelektronikk!

Bremsesystemts ABS-sensor, også kalt ABS-føler, advarer om det skulle oppstå problemer med ABS-funksjonen. ABS, er en forkortelse som står for Anti Blokkering System og dens oppgave er å sørge for at hjulene ikke låser seg ved kraftig bremsing. ABS-systemet gjør det med andre ord enklere for deg å håndtere bilen i vanskelige situasjoner. Man kan si at ABS-sensoren er en type hastighetsmåler som måler hjulens rotasjon. ABS-sensorene sitter som regel plassert i hjulnavet, men på eldre bilar kan den ha andre plasseringer. Din bil kan ha mellom en til fire ABS-sensorer, tilsvarende en ABS-sensor ved hvert hjul.

Symptomer på en ABS-sensor med feil

ABS sensor

Siden ABS-sensoren er veldig utsatt for skitt, regn og veisalt er det ikke uvanlig at sensoren kan få problemer. Derfor er det lurt å rengjøre sensorene i henhold til din bils bruksanvisning får at de skal fungere optimalt. Det er enkelt å oppdage at din bil har problemer med ABS-sensoren etters om ABS-kontrollampen da pleier begynne å lyse på din bils instrumentpanel. Det er verdt å ha i bakhodet at det ikke alltid er selve sensorn som er problemet, men også kablene og kontaktene kan bli dårlige. Ha derfor alltid som rutine å kontrollere relaterte komponenter til ABS-sensoren når kontrollampen lyser.

Her på mekster.no finner du et stort utvalg ABS-sensorer til de aller fleste bilmodeller til svært bra priser. Om du vet at du trenger å bytte din ABS-sensor, finner du riktig sensor på vår nettside ved å fylle inn ditt regnr i regnr-boksen høyere opp på nettsiden. Ved å gjøre dette vises kun de ABS-sensorer som passer akkurat din bil.

Vi selger ABS-sensorer fra kjente varemerker som A.B.S, ATE, Bendix, Bosch, Herth+Buss Jakoparts, Hüco, JP Group, QH, Stermann, Blue print og vårt egne prisgunstige varemerke Mekster.

loader
Laster...