Bremsesko

Bilens bremsesko er montert på bilens bakaksel, inne i bremsetrommelen. Det er en del av bilens bremsemekanisme som sørger for at bilen bremser når du trykker på bremsepedalen. Du bør aldri sjanse med sikkerheten til bilens bremser. Forsikre deg derfor om at alle bremsedelene er intakte.

Bremsesko er tilgjengelig for både håndbrems/parkeringsbrems, som da kalles håndbremsesko, men også for driftsbremser for eldre bilmodeller. Hvorfor det er viktig å få de rette bremseskoene er å få maksimal bremseeffekt mot trommelen som skoene presses mot, både med montering og passform.

Har du lagt merke til at bilens bremsesko ikke lenger tar som de skulle eller kanskje fikk en kommentar fra inspeksjonen angående parkeringsbremser? Kjøp deretter dine nye bremsesko her på mekster.no til gode priser.

Vanlige spørsmål

sort-descending

Finn riktig sko for bilen på mekster.no

bremsesko

Bilens bremsesko sitter montert på bilens bakaksel, inni bremsetrommelen og er en del av bremsemekanismen. En bremsesko trykker på en sylinder så det skapes friksjon og hjulakselen senker farten. Det er å på tide å bytte bremsesko når bremsebelegget har gjort sitt, det vil si når bremsebelegget måler mindre enn 2 mm. Det finnes ingen generell regel for når det er på tide å bytte bremsesko, men det avhenger helt på hvor mye du bruker bilen.

Selvsagt slites bremsesko ut med tiden og her på mekster.no finner du nye bremsesko med høy kvalitet som passer de fleste bilmodeller. Har du problemer med å finne rett deler til bilens bremser, kan du alltid bruke vår regnr-boks høyere opp på nettsiden. Fyll bare inn ditt registreringsnummer så vises kun de bremsesko som passer til akkurat din bil.

Vi selger bremsesko fra kjente produsenter som A.B.S, Ferodo, Herth+Buss Jakoparts, JP Group, QH, Stermann, Textar, Valeo, Zimmermann, Blue Print, Roadhouse og vårt eget prisgunstige varemerke Mekster.