Bremsecaliper

Bilens bremseklave er en viktig del av bilens bremsesystem. Bremseklave kan slites ut over tid, og du kan legge merke til dem ved at bilen trekker enten til høyre eller til venstre. Du bør aldri kjøre med dårlige klaver fordi de kan påvirke bilens bremselengde betydelig. Sørg derfor for å bytte ut bremseklave hvis du føler at de ikke lenger gir den ønskede bremseeffekten.

Vanlige spørsmål

Sylinder til gode priser

Fungerende bremser er avgjørende for en sikker biltur. En viktig del i din bils bremsesystem er bremsecalipere. Bremsecaliperne har som oppgave å overføre kraften fra det øyeblikket når du trykker ned bremsepedalen til bremsebelegget som igjen presses mot bremseskiven. Det er dennaeprosessen som gjør at din bil bremser ned. Det finnes tydelige indikasjoner på når bremsecaliperne begynner å bli gamle og slitne, bilen pleier nemlig å dras mot høyre eller venstre når du bremser. Å kjøre med dårlige bremsecalipere er ikke bra og påvirker i stor grad hvor sikker din bilkjøring er ettersom gamle og dårlige bremsecalipere påvirker din bils bremsestrekning.

Ulike typer bremsecalipere

bremsecalipere

Generelt kan man si at det finnes to typer av bremsecalipere, faste bremsecalipere og flytende bremsecalipere. Flytende bremsecalipere består av en eller to stempler som plasseres på innsiden av bremseskiven. Disse forflytter bremsecalipereen når du bremser. Flytende bremsecalipere skaper et ekvivalent trykk på begge sider av skivebremsen og gir en behaglig nedbremsing. Derimot kan det flytende bremsecalipereet konstruksjon medføre at skitt trenger seg inn med de farer det måtte medføre. Om så er tilfelle er det viktig at man rengjør og smører. De faste bremsecaliper har derimot en eller flere stempler som sitter på hver sin side av bremseskiven. Disse stemplene presser fra begge sider på bremsebelegget mot bremseskiven, slik at bilen bremser. Denne typen bremsecalipere er mer følsom for ujevnheter og har en mer avansert teknologi en de flytende bremsecaliperne.

Finn riktig bremsecalipere til din bil

For at du ska være sikker på at du velger bremsecalipere som passer til akkurat din bil, oppfordrer vi deg til å taste inn ditt registreringsnummer i regnr-boksen høyere opp på nettsiden. Da vises nemlig kun bremsecalipere som passer til din bil. Om du har øvrige spørsmål om dine bremser, kan du selvsagt også ta kontakt med vår kundetjeneste som mer enn gjerne hjelper deg.

Vi selger bremsecalipere fra kjente produsenter som A.B.S, ATE, Budweg Calpier, Bosch, Herth+Buss Jakoparts, JP Group, Stermann, Blue Print og vårt eget prisgunstige varemerke Mekster.

loader
Laster...