Avfetting

Bilavfetting er en gitt hvis du skal gjøre det på riktig måte. Det fjerner smuss, fett, salter osv., og er kanskje de viktigste elementene i bilvasken. Så sørg for at du gir bilen en grundig avfetting, de vil lette deg resten av bilvask. Finn avfetting du trenger her på mekster.no

Vanlige spørsmål

De første skrittene mot en renere og lykkeligere bil er avfetting. De er i dette øyeblikk du bør sette ned mest tid når du vasker bilen fordi de vil lønne seg videre i vask. Delvis kan dårlig avfetting føre til at bilen ikke er så ren som ønsket og skrape bilen. Det er også forsiktig hva slags avfetting du velger avhengig av hvilken sesong det er. I vinterhalvåret er det nesten alltid nødvendig med kald avfetting (også kalt petrokjemisk avfetting) for å fjerne det verste smusset i form av salt, tjære og fett. I de resterende årstidene går de vanligvis like bra med en alkalisk avfetting eller mikroavfetting. Den alkaliske avfetting er utmerket for å fjerne lettere smuss, fugleskitt, mugg og lignende. Mikroavfetting derimot er en kombinasjon av både kald avfetting og mikroavfetting.

avfettning

Slik rengjør du bilen med avfetting

Noen avfetting du kan sprøyte direkte på bilen mens andre kan være nødvendig for å fortynne. Les hva som er på flasken før du løper. Når du har øye med hva som gjelder for avfetting, kan du begynne å rengjøre. Først starter du med å sprøyte på den nederste delen av bilen, og deretter jobber du oppover for å endelig avslutte med felgene. Et tips er å la avfetting sitte på en stund før du spyler bilen. Viktig å vurdere er imidlertid at du ikke lar avfetting tørke inn, så vær oppmerksom på dette hvis du vasker bilen i solskinn. Hvis de skulle tørke inn ved et uhell, må du gjøre om det samme øyeblikket igjen. Skyll deretter bilen fra bunnen opp og sørg for at strålen er sterk, bruk gjerne en høytrykksvasker.

Her på mekster.no finner du et stort utvalg av avfetting til virkelig gode priser fra kjente produsenter som Hagmans, Simoniz, Motip og Holts.

loader
Laster...