Girkasseolje

Girkasseolje er et viktig smøremiddel i ethvert kjøretøy, men sjåfører glemmer ofte det. Hvis du ikke bytter girkasseolje, kan det føre til alvorlig skade på girkassen og kan bli veldig dyrt å reparere. Girkasseolje bør skiftes både på manuelle og automatiske biler. Det er en enkel jobb som bare tar noen få minutter, og som sparer penger i det lange løp.
Rutenett
sort-descending

Finn riktig växllådsolja til bilen på mekster.no

Overføringsolje/overføringsolje


Applications

Gearbox olje også kjent som girolje brukes til både biler med manuell girkasse og automatgir. Transmisjonsolje brukes ikke bare i girkassen, men brukes vanligvis i bakakselen og sluttgir også.


Trenger man virkelig å bytte girkasseolje?

Dessverre har mange bilprodusenter fjernet Gearbox-olje fra serviceintervaller, noe som er litt rart da alle oljer er eldre og revet, Transmisjonsolje er ikke noe unntak da girene i girkassen er utsatt for stor belastning. I kontrast er det mer vanlig at overføringsolje inngår i serviceintervaller for profesjonelle kjøretøy som drosjer, politibiler og ambulanser. Olje har også en viktig oppgave for å hindre korrosjon (Rust). En girkasseolje mister sine egenskaper over tid akkurat som enhver annen olje, dette fører til slitasje, dårligere girfunksjon og et høyere drivstofforbruk. En forutsetning for å oppleve en myk kjøreopplevelse er å velge riktig girkasseolje.


Løft riktig overføring olje

Bilens motorer blir stadig mer komplisert og dermed øke krav til oljene som du bruker i bilen. Å velge riktig olje er en forutsetning for at girkassen skal fungere problemfritt og holde girkassen i god stand. Ulike bilprodusenter har forskjellige materialer på synkroniseringsringer og lagre. Overføringsoljer deles gjerne opp etter viskositet, med viskositet betyr man hvor viskøs oljen er. For å finne ut hvilken olje som passer for bilen din, sjekk bilhåndboken du ofte finner i bilens håndrom. Vi vet at det kan være mye å holde styr på, Chancing hvilken olje å bruke er ikke et alternativ, så kan du ødelegge girkassen. Det er derfor vi synes du skal overlate jobben til oss. Skriv inn nummerskiltet ditt i regnnummersøket vårt, så henter vi frem oljen som passer best til bilen din.


Transmisjonsolje for automatgir Olje for automatiske girkasser

kalles ofte ATF - Automatic Transmission Fluid. ATF regnes ofte som det mest avanserte og komplekse smøremiddelet i oljeindustrien. Hvorfor? En moderne automatgirkasse er utrolig avansert og har derfor spesielle smørekrav. En girkasseolje for automatisk gir har samme data som andre overføringsoljer, smøring og kulde. Girkasseoljen for automatbokser er ofte farget rød for å unngå å blande dem opp med andre girkasseoljer. En fordel med at oljen blir farget er at det er lettere å spore en lekkasje gjennom oljen.

loader
Laster...