Dashcam og ryggekamera

Har du noen gang vært i en trafikksituasjon der en annen sjåfør har klandret deg for noe du er uskyldig i, noen som har skrapet bilen din og deretter glattet fra «åstedet» eller bare ønsket at du hadde fått en bestemt hendelse på film under bilreisen? Da har du kommet helt rett! Vi har dashkameraer i forskjellige prisklasser som har forskjellige funksjoner avhengig av hva du trenger for å føle deg litt ekstra trygg og sikker i trafikken

Du vil også finne baksidekameraer, sidekameraer og frontkameraer som letter selv x. parkering

Vanlige spørsmål

Rutenett
sort-descending

Items 1-12 of 34

Føl deg trygg basert rettslig perspektiv

De fleste dashkameraer er koblet til via sigarettkontakten og vil registrere så lenge bilen er på. Det finnes også de dashkameraene som kan kobles direkte til bilbatteriet, noen har til og med et eksternt batteri for å kunne utnytte visse funksjoner når bilen er slått av (parkeringsmodus). Det er selvfølgelig ekstremt mange forskjellige modeller som har forskjellige funksjoner. De fleste har innebygd minne og mange går for å utvide. Når minnet går tom, overskriver kameraet dataene som gjør at du egentlig ikke trenger å håndtere noe manuelt. Du vil lagre videomaterialet til litt over dataene til en annen enhet før det overskriver det du vil lagre.

Mange av de mer avanserte dashkameraene har GPS som kan brukes for å kunne se bilens hastighet ved et bestemt arrangement. Noen kommer med G-sensor som kan føle et krasj og bevare materialet like før og under ulykken.

Hvordan du går gjennom materialet varierer avhengig av hvilket kamera du har. Noen har en innebygd LCD som lar deg sjekke på videoen direkte i stedet for gjennom datamaskinen.

Fordeler

Bevis, hvis en trafikkulykke oppstår du alltid har bevis som kan vise hvem som har skylden.

Undervisning, Er du trafikklærer eller mosjonskor med noen som skal ta førerkort er det ekstremt effektivt å kunne gjennomgå videomateriale i ettertid.

Landskap, er du ute og reiser med bilen kan det være morsomt å se gjennom videoen i ettertid. Noen dashkameraer har til og med innebygd GPS hvor du kan se hvor et sted en video er skutt.

Bak-, front- og sidekameraer

Noe som også er ekstremt nyttig i forskjellige situasjoner, er sikkerhetskameraer i form av ryggekameraer, frontkameraer og sidekameraer.

Et bakoversiktskamera er ekstremt glatt når du skal rygge for å se avstanden fra bilens bakside til nærmeste hinder. Kameraet krever selvsagt en mediespiller med en skjerm som støtter kameraet, men du kan også finne at her på mekster.no under vår bilstereo-kategori

Frontkamera Et frontkamera kan også brukes under parkering, men også når du går ut i et kryss som har skjult synlighet

Sidekameraet er som en addering til front- og bakkameraet som gjør alt enda enklere og tryggere. Du kan se avstanden fra bilen til en annen bil under parkering for å eliminere risikoen for riper

loader
Laster...