Frostvæske

For at motoren din skal ha det bra og ikke overopphetes, trenger bilen din frostvæske. Frostvæsken bør du minst sjekke en gang i året og fylle på om nødvendig. Du finner ny frostvæske til bilen din med virkelig god kvalitet til lave priser her på mekster.no

sort-descending

Items 1-12 of 33

Frostvæske og glykol

Kjølevæske refererer typisk til et stoff som brukes for å enten senke temperaturen eller holde temperaturen på et jevnt nivå. En av kjølevæskens viktigste funksjoner er å sikre at temperaturen aldri når kokepunktet. I mange tilfeller brukes nå også kjølevæske for å overføre varme fra ett sted til et annet, i hensikt å oppnå bedre termisk stabilitet. Glykol er et veldig vanlig tilsetningsstoff i frostvæske siden det sikrer betydelig høyere temperaturstabilitet enn bare vann.

Å ha riktig mengde og type frostvæske er viktig av mange grunner. Det sikrer ikke bare riktig kjøling, men sørger også for at korrosjon og eventuelle restprodukter håndteres på riktig måte. Derfor er valget av frostvæske også viktig for at bilen skal fungere så bra som mulig. På mange måter er det en billig investering som gjør mye for bilens fremtidige tilstand og funksjon.

Riktig frostvæske

Men hvor fyller man på frostvæske? Vanligvis er beholderen for frostvæske relativt godt synlig under panseret. Denne beholderen kalles ofte for ekspansjonstank. Det som derimot er viktig, er å aldri fylle på med frostvæske som overstiger maks-streken i beholderen. Formålet med denne grensen er å forhindre overtrykk.

Hvilken farge på frostvæske?

Hvilken frostvæske bør man bruke? Og kan glykol virkelig variere? Det som i bunn og grunn er etylenglykol, forekommer vanligvis som blå, rød, gul, grønn eller oransje glykol. Det som skiller dem er hvilke tilsetninger av organiske syrer som er gjort. I denne sammenheng kan blå ses som en slags originalvariant. Den inneholder tilsetninger som forhindrer korrosjon og rustdannelse, mens de andre blandingene også har spesifikke tilsetninger for å håndtere eventuelle restprodukter. Du kan finne i bilens instruksjonsbok hvilken farge på glykol eller frostvæske som passer for nettopp din bil.

Kontrollere nivået

Hvor ofte fylle på frostvæske? Det er definitivt et vanlig spørsmål. Det enkleste er å regelmessig kontrollere om beholderen har en mengde som overstiger streken for laveste nivå, og er under maks-streken. Nå er det veldig vanlig at en indikatorlampe lyser på instrumentbordet når det begynner å bli tid for påfylling. Ser man et frostvæskesymbol, er det definitivt på tide med påfyll.

symbol_kylarvatska

Det er viktig å huske at det er minst like viktig å unngå for lavt nivå av frostvæske, som det er å unngå for stor mengde frostvæske i beholderen. Hos oss finner du et stort antall forskjellige frostvæsker til fordelaktige priser. En enkel måte for oss å sørge for at alle våre kunder får nøyaktig den frostvæsken de etterspør. I tider da mange har høye forventninger til biltilbehør, er det en selvfølge for oss å stadig utvide og sikre et både passende og variert utvalg.

Kjøp frostvæske online

Trenger bilen din ny frostvæske? Da har du kommet til riktig sted. Her på mekster.no finner du frostvæske til bilen din. Frostvæske brukes til å kjøle ned motoren din og forhindre overoppheting. Det er svært viktig for motorens funksjon at du har riktig nivå med frostvæske for å unngå at det oppstår problemer i motoren. En motor med for lite frostvæske gjør at temperaturen blir så høy at varmen kan slite på bevegelige deler. Sørg derfor for at du alltid har nok frostvæske så din bils motor har det bra. Frostvæsken reduserer og fordeler varmen som oppstår når motoren arbeider, slik at motoren kan holde en så jevn temperatur som mulig. Frostvæske består av både glykol og vann. Glykolen har til oppgave å senke frysepunktet og heve kokepunktet. Frostvæsken bør du sjekke årlig for å forsikre deg om at den har riktig nivå.