Bremsekloss

Trenger bilen din nye bremseklosser? Her på mekster.no finner du et stort utvalg av bremseklosser for de fleste bilmodeller. Det er viktig for deg å huske at du aldri bør vente med å skifte bremsebelegg hvis bare to mm av bremsebelegget er igjen, og at du må skifte samtidig på begge sider for å få en jevn bremseeffekt. Lykke til med utskifting av bremseklossene!

Vanlige spørsmål

Skifte bremse? Ikke noe problem! Vi har brake kits til gode priser!

Hva er en bremseklosse?

Kjære barn har mange navn, bremseklosser kan også kalles bremsespor, bremseklosser og lignende, men bremseklosser er riktig begrep.

En bremseklosse består av to til tre deler, en bremseskoen og en limt friksjonspute eller bremseforing som det også kalles, Noen ganger kan det til og med være gummi mellom belegget og metallplaten for å redusere vibrasjon. Bremseklossene presses mot skivebremsen, noe som skaper friksjon som igjen får bilen til å bremse. Som med alt annet som skaper friksjon er det revet. Bremsepolstring er ikke noe unntak. Ved hver bremsing slites bremseklossen litt av, og det er derfor viktig å alltid sørge for at bremseklossene er i god stand. Friksjonsbelegget har en tykk, hard overflate for å motstå høyt trykk og høye temperaturer.

Bruk detektorer

I de fleste moderne biler er det slitasjedetektorer for å si om det er på tide å bytte bremseklossene. Det finnes to modeller av slitasje- og tåredetektorer som ofte forekommer blant nye biler.

  • Mekaniske slitasjedetektorer:
  • En mekanisk slitasjedetektor vi er sannsynligvis mange mennesker som har hørt, du er i et miljø med mange biler, det er en tilbakevendende støy. Varsleren fungerer ved å plassere en plateblekemiddel i belegget, på samme måte som varselet om elektrisk slitasje, sendes det ut et signal når det gjøres kontakt med bremseskiven, men i dette tilfellet er det ikke noe lys som tennes uten støy. Signalet er klart og det begynner å hyle, så er det på tide.

  • Electric Wear Warners:
  • I belegget er det en ledning som er koblet til dashbordet. Når belegget er revet, kommer ledningen i kontakt med bremseskiven og sender en elektrisk strøm til dashbordet der et varsellys lyser for å indikere at det er på tide å bytte pads.

Bromsbelägg

Bytte bremseklosser

Det står vanligvis at bremseklossene skal endres når 2mm forblir av belegget. Når du bytter pads, er det viktig å bytte begge sider samtidig for å få en jevn bremsevirkning. Bremseklossene festes oftest ved hjelp av monteringsdetaljer som disse vanligvis følger med i et bremseforingssett, og vi anbefaler at du bytter ut disse sammen med utskifting av bremseklossene. Monteringsdetaljene byttes slik at bremseklossene ikke låses mot bremseskiven og slites på både den og de nye bremseklossene unødvendig.

Hos oss kan du finne bremseklosser som passer de fleste bilmerker bla. Volvo, Saab, Audi og VW etc - Hånd billig på nettet og spar penger!

loader
Laster...