Drivstoffkanner

Bränsledunkar är ett enkelt sätt att både förvara och transportera bränslen och drivmedel. Vi har ett stort antal dunkar och tillbehör som är godkända för såväl kort- som långtidsförvaring. I många fall är det en stor trygghet att veta att man alltid har en extra mängd bensin, diesel eller etanol tillgänglig. Här hittar du dunkar och tillbehör som förenklar både förvaring och påfyllning.

sort-descending

10 Produkter

Oppbevaring eller transport? Drivstoffkanner gjør det enkelt.

En bensinkanne er egentlig ikke rart. Kort fortalt er det en beholder som holder drivstoff til bruk i en forbrenningsmotor eller som annet drivstoff.

 • Vi har dunker som er godkjent for drivstofflagring. Trygg, sikker og praktisk.
 • Drivstoffkanner er spesielt utviklet for å håndtere både trykk- og kjemiske skader.
 • Her finner du også praktisk tilbehør til drivstoff, etanol, diesel eller bensinkanner som gjør dem enklere å bruke.

Gammeldagse bokser ble ofte laget av metall, men i dag er det mest vanlig med spesiell sikkerhetsklassifisert plast. Dette er i mange tilfeller en stor sikkerhet, da det gjør at plasten er utviklet for å håndtere den store belastningen som denne typen oppbevaring medfører.

Ved å velge en moderne pålitelig drivstoffkanne trenger du derfor aldri å bekymre deg for at den skal påvirke drivstoffet negativt, eller skades ved langtidslagring. Med en praktisk tut blir det også enkelt å flytte drivstoffet. Sikre lokk garanterer en sølfri opplevelse.

Kvalitetsmerket drivstoffkanner

Det er definitivt stor forskjell på ulike typer bokser. Å velge en sikkerhetsklassifisert og typegodkjent dunk er et must dersom du ønsker å sikre høyest mulig funksjonalitet og nytte. Lagring av drivstoff i ikke-godkjente fartøy, bokser og containere risikerer å påvirke både drivstoffet og lagerfartøyet negativt.

 • Bokser laget av polyetylen med høy tetthet (HDPE) og annen PE-plast anses ofte som de sikreste og mest praktiske. De kombinerer lav vekt med sikkerhetsklassifisering.
 • Moderne drivstoffbokser har en spesielt høy materialtetthet for å sikre at materialet i dunken ikke migrerer på grunn av drivstoffets kjemiske påvirkning.
 • Bensin- og drivstoffkanner finnes i et stort antall størrelser. Det er ofte en god idé å velge en som dekker dine faktiske behov, og aldri fylle dem mer enn anbefalt. Dette for å motvirke overtrykk og minimere unødvendig vekt.

Våre bokser holder høy standard på alle måter. Vi ønsker at våre kunder skal kunne velge dunk ut fra personlige behov og ønsker, uten å måtte bekymre seg for at de ikke skal leve opp til formelle problemer og forventninger.

Tips ved bruk av drivstoff, diesel, etanol eller bensinkanner

Her er noen tips om hvordan du best kan bruke drivstoffboksen. Selv om det er ganske selvforklarende hvordan boksene brukes, er det noen ting som kan være greit å tenke på.

 • Fyll aldri boksen mer enn nødvendig. Det skal være plass til naturlig trykk i dunken.
 • Oppbevar drivstoffbeholderen på et godt ventilert sted. Selv om moderne bokser minimerer risikoen for søl, fordampning og overdreven gassdannelse, er det alltid greit å ta det sikre før det usikre. Unngå også å utsette boksen for sollys.
 • Bytt drivstoffkanne med noen års mellomrom. Spesielt hvis den har vært utsatt for mekaniske skader eller andre skader.

Hvilke typer drivstoffkanner finnes?

 • Bensindunker – disse er ofte grønne i fargen slik at du lett kan kjenne igjen dunken med fargen på pumpen på bensinstasjonen. Bensindunker finnes også som røde, dersom du har en dunk til fritidsmaskiner, båter eller gressklippere hvor du ønsker å blande olje i bensinen. På denne måten kan du lett gjenkjenne at det kan være olje i drivstoffet hvis dunken er rød.
 • Dieselbokser – disse er sorte i fargen for lett å kjenne igjen dunken basert på fargen på pumpen på bensinstasjonen.
 • Etanolbokser - disse er ofte blå i fargen.

Vi er overbevist om at du vil finne en passende bensinkanne i vårt stadig voksende sortiment.