Tennplugger

Tennpluggen har en vesentlig oppgave i din bil. Det er med hjelp av tennpluggen at din bils motor settes igang og sikrer en sikker start. Med dårlige tennplugger blir det vanskeligere å starte bilen og de påvirker dessuten miljøet negativt. Du finner nye tennplugger til din bil til riktig bra priser her!

Vanlige spørsmål

Få bilen til å slå til - bredt spekter av tennplugger til bra pris!

Du finner du et bredt spekter tennplugger / tennstifter til de aller fleste bilmodeller til veldig gode priser.

Hva er hensikten med en tennplugg?

Tennpluggen er en av bilens viktigste deler i en forbrenningsmotor. Det er tennpluggen som antenner drivstoffet på bilens motor og sikrer en sikker start. Tennpluggen har til oppgave å kontrollere forbrenningen av bilens drivstoff i motoren. Hver uteblitt gnist resulterer i uforbrent bensin som passerer uten å bli brukt. Hvis gnistene fra tennpluggen ikke er kraftige nok, starter ikke motoren.

 tennpluggen

Bytt tennplugg

Tennpluggen utsettes for mye belastning og bør derfor erstattes av og til. En god tommelfingerregel er å bytte tennplugger hver gang det er tid for bilservice. Å bruke gode tennplugger lønner seg i det lange løp. Som nevnt tidligere er de viktige for bilens forbrenning, men også hvordan bilen påvirker miljøet. Gamle tennplugger påvirker bilen i den forstand at bilen vil være vanskeligere å starte og spesielt i vintermånedene og kan også føre til feiltenning. For å bytte tennplugger må du bruke en spesiell type fastnøkkel for å fjerne tennpluggen. Dette kalles en tennpluggnøkkel.

Her finner du en tennpluggene fra kjente merkevarer Beru, Bosch, Champion, Dansk, JP Group, NGK og vårt eget prisgunstige merke Mekster.

Hvilket merke skal jeg velge

Vår anbefaling når du bør velge hvilket merke du skal kjøpe på tennpinnene er å kanskje ikke ta den billigste, det betyr ikke at du trenger å velge den dyreste, men siden tennplugger er et billig produkt kan du like godt velge et mer kvalitetsprodukt for å motvirke fremtidige kostnader på bilen som kan være en resultat av en dårligere tennplugg. NGK en av de største tenningssystemprodusentene og er et utmerket valg når du kjøper tennplugger. NGK har eksistert i ekstremt lang tid, noe som har resultert i de mest kvalitative tennstiftene

loader
Laster...