Bremseslange

Bremseslanger er en viktig komponent i bilens bremsesystem og må byttes innimellom. Hvis du merker at bremsevæske lekker, kan de skyldes at bremseslangen sprekker og da er det på høy tid å bytte den ut med en ny.

Rutenett
sort-descending

Er du på jakt etter nye bremseslanger til din bil? Da har du kommet rett! Vi har nemlig mengder av bremseslanger til de aller fleste bilmodeller - til veldig bra priser også. Bremseslangen er en viktig del i din bils bremsesystem og må byttes ut om den blitt dårlig. Bremseslangen har som å levere hydraulvæaske fra hovedsylinderen til en mengde deler i bremsesystemet for at bilen skal stoppe. Hydralikkvæsken forflytter seg gjennom bremseslangen når man trykker ned fotpedalen og etter hvert når bremsecaliperne som klemmer til bremsesskiven som får bilen til å redusere farten eller stoppe helt.

Når bør man bytte bremseslange?

bremseslange

Bremseslangene leder bremsevæsken og slites raskt ut. De skal være myke og fleksible, men når de blir gamle kan slangene tørke og derfor sprekke og da kan bremsevæske lekke ut. Dette vil man i aller høyeste grad unngå ettersom at du blir en ren trafikkfare uten et velfungerende bremsesystem. Det finnes flere måter å se om en bremseslange er ødelagt. Den ene er ved å se om den fått sprekker. Du kan bøye slangen for å se sprekkene bedre. Selv den minste lille sprekken du oppdager innebærer at den bør byttes ut. Du kan også be noen pumpe på bremsepedalen mens du undersøker om den endrer form. Om du skulle oppdage den minste deformasjon er det på tide å bytte bremseslangen. Om du ser at det dryppar væske fra bremseslangen, har du enda en indikasjon på at slangen bør byttes. Lar du det gå for lang tid, kan det bli så ille at bremsene ikke tar tak før du har trykket pedalen helt ned.

Det finnes flere typer bremseslanger i ulike materialer som passer for ulike biler. For å forsikre deg om at du velger en bremseslange som passer akkurat din bil, anbefaler vi at du taster inn ditt registeringsnummer i regnr-boksen høyere opp på nettsiden. Da vises kun de bremseslangene som passer til akkurat din bil.

Vi selger bremseslanger fra kjente produsenter som A.B.S, Ate, Bosch, Herth+Buss Jakoparts, Japanparts, Jp Group, LPR, QH, Blue print og vårt eget varemerke Mekster.